Skip to content

Peru

Peru strekker seg utover 1 285 220 kvadratkilometer, noe som gjør det til verdens 20. største land i verden. Peru er helt spesielt på den måten at det har en lang kyststripe, det har høye fjell og høyslette, og lengst i øst har landet en stor og fruktbar jungel. I nord langs kysten er det derfor meget varmt hele året, et klima som kan ligne på Caribien. Lenger sør er det kaldere havstrømmer som kommer langs kysten, og det er derfor et kaldere kystklima som tiltrekker andre. Bare noen få kilometer fra kysten strekker fjell seg høyt til vært. Noen godt over 6000 meter. Andesfjellene som går gjennom hele Peru har en gjennomsnittshøyde på 4000 moh noe som gjør den til den fjellkjeden i verden med høyeste gjennomsnitt. Likevel er det jungeldelen som utgjør mest av Peru. Pare det ene fylket som heter Amazonas er på størrelse med Norge. For å bli regnet som regnskog med det være 2000 mm nedbør i året. Da sier det seg selv at mye av den østre delen av Peru har store menger nedbør, særlig i regntiden.

Dette kontrastfylte-landet gjør det til et eldorado for fotointeresserte mennesker som meg. Jeg har derfor store forventninger til hva jeg skal finne å ta bilde av i Peru. I og med at det er her jeg bor så kommer det nok til å bli mest bilder som er fra dette landet.

Hvis du trykker på denne linke vil du få opp alle innlegg som handler om Peru. (fungerer ikke enda)

2 Comments Post a comment
 1. 01/5/2011
  Kyrre Myklebust

  Hei Andreas

  Flotte bilder. Gleder meg til å følge med på naturen og livet i Peru.

  mvh Kyrre

  Reply
 2. 01/5/2011

  Veldig kjekt at du tok en tur innom Kyrre! Håper å kunne oppfylle forventningene dine, og at du finner en del fint å se.

  Reply

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Comments Feed

%d bloggers like this: